Élelmiszerszállítás

Az élelmiszerek belföldi és nemzetközi szállítása számos szállítási feltételen és csomagolásra vonatkozó javaslaton alapul.

Néhány fontosabb jogszabály tartalma

A gyorsan romlandó élelmiszerek esetében a szállítóeszközöknek hűtőberendezéssel kell rendelkezniük.
Az élelmiszereket olyan okmányoknak kell kísérniük a szállítás teljes időtartama alatt, amelyek tanúsítják, hogy azok a hatályos jogszabályok szerint kerültek átvételre.
A járművek külső felületein fel kell tüntetni az illető termék megnevezését (tejtermékek, kenyér, hús, stb.).

Piacvezető ügyfeleink részére nyújtunk rész- és komplettrakományos közúti, légi és tengeri szállítmányozást. Hűtött, mélyfagyasztott, temperálást nem igénylő termékek szállítmányozását közúton, vízi és légi úton egyaránt vállaljuk. Élelmiszerszállítási irányelveink, GDP tanúsítványunk és kézikönyvi szabályozásunk hozzájárul a magas szintű szolgáltatáshoz.

GDP tanúsítvány_ANGOL200px

A Good Distribution Practice (GDP) egy minőségbiztosítási rendszert jelent, amely tartalmazza az élelmiszerek minőségének biztosításához szükséges irányelveket, eljárásokat és folyamatokat. A GDP elsődleges célja annak biztosítása, hogy az élelmiszerek szállítása során ne sérüljön a termékminőség. A GDP biztosítja a termékek következetes tárolását, szállítását és megfelelő körülmények közötti kezelését a forgalomba hozatali engedélyben vagy a termékleírásban előírtak szerint.