Gyógyszerszállítás

A gyógyszeripari termékek szállítása kritikus felelősséggel jár, amely a legnagyobb körültekintést és a részletekre való odafigyelést igényli az életmentő és érzékeny áruk biztonságos és hatékony szállítása érdekében.

Vállalatunk a gyógyszerszállítás területén már több mint 10 éve jelen van a piacon. Humán- és állatgyógyszer-szállítás egyaránt megtalálható a palettánkon. Gyógyszerszállítási irányelveink, GDP tanúsítványunk (Good Distribution Practice – egy minőségbiztosítási rendszert jelent, amely tartalmazza a gyógyszerek minőségének biztosításához szükséges irányelveket, eljárásokat és folyamatokat) és kézikönyvi szabályozásunk hozzájárul a magas szintű szolgáltatáshoz.

GDP tanúsítvány_ANGOL200px

A gyógyszeripar szigorúan szabályozott, és ezeknek a termékeknek a szállítása egyedülálló kihívásokkal jár, amelyek szükségessé teszik a konkrét követelmények és irányelvek alapos ismeretét.

Hőmérséklet

A gyógyszerek meglehetősen érzékenyek lehetnek a hőmérséklet változásaira, és ha nem kezelik őket megfelelően, az súlyosan befolyásolhatja a hatásukat. Itt jön képbe a hideglánc menedzsment vagy a hőmérséklet-vezérelt logisztika.

Képzés biztosítása a személyzet számára​

A gyógyszeripari termékek szállításával foglalkozó logisztikai vállalatoknak megfelelően ki kell képezniük dolgozóikat az ilyen áruk biztonságos kezelésére. A képzésnek olyan témákra kell kiterjednie, mint a csomagolási és címkézési követelmények, a vészhelyzeti eljárások és az egyéni védőeszközök megfelelő használata.

Speciális csomagolás

A csomagolóanyagok befolyásolják a gyógyszer szállítás közbeni stabilitását. A csomagolásnak megfelelő védelmet kell nyújtania a külső tényezőkkel szemben. Ezen problémák megoldásához elengedhetetlen a kiváló minőségű, speciális csomagolóanyagok használata.

Kockázatkezelés és készenléti tervezés

A kockázatkezelés kulcsfontosságú a gyógyszerszállításban a késések, a károk vagy a termékvesztés lehetséges hatásai miatt. A szállítmányozóknak átfogó készenléti tervekkel kell rendelkezniük a váratlan események azonnali kezelésére.

Dokumentáció és címkézés

A gyógyszerszállításban elengedhetetlen a pontos dokumentáció és címkézés. Minden szállítmányt átfogó papírmunkának kell kísérnie, beleértve a számlákat, az elemzési tanúsítványokat és a szabályoknak való megfelelés igazolását.