Gyakran Ismételt Kérdések

1. Csökkenő logisztikai költségek. A precíziós szállítmányozás jobb kiszámíthatóságot és tervezhetőséget, ezáltal kevesebb szállítási problémát és kevesebb költséget jelent.
2. Rövidülő szállítási idők. A precíziós szállítmányozás fundamentuma a minden részletre kiterjedő, nagy szakértelemmel végzett tervezés, melynek köszönhetően a lehető legrövidebbre csökkenthető a szállítási idő.
3. Javuló hatékonyság. Ismerjük és alkalmazzuk a legtöbb hatékonyságnövelési és költségcsökkentési megoldást. Ez a gyakorlatban magasan képzett, specialista, dedikált ügyfélkapcsolati munkatársakat, csökkentett adminisztrációt és a legújabb innovációk alkalmazását jelenti.
4. Transzparencia (átláthatóság). Minden a felelős ajánlatadással kezdődik. Nincsenek rejtett költségek, nincs lappangó áremelés szerződéskötés után. Folyamataink átláthatók, működésünk kiszámítható és prudens. Nyitott könyv vagyunk.
5. Zsugorodó logisztikai kockázatok. Az alapos tervezés, a szakmai háttér és szaktudás eredménye, hogy mindenre gondolunk, ezért kevesebb a váratlan esemény. A kevesebb váratlan esemény kevesebb kockázatot, végső soron alacsonyabb költséget jelent.

A direkt szállítás során átrakás nélküli megoldással juttatjuk el A-ból B-be az árut. Biztosíték maga a szigorú minőségirányítási rendszerünk, melyben a fuvarszervezés a termékhez igazítottan közel 100%-os megbízhatósággal garantálja az átrakásmentes szolgáltatást. Az átrakási tilalom fontos előírása az ilyen típusú terméknek, amit a vevőnek kötelező kikötnie a megrendelés során. Ez esetben az Ön INCON-os ügyfélkapcsolati dedikált munkatársa sem rész-, sem gyűjtőszállítás formájában nem továbbítja az árut.

Amennyiben a termék a közúti szállítási módnak megfelelő csomagolásban kerül átadásra, úgy ezen termék már önmagában is képes nagyfokúan garantálni a sérülésmentességet, mivel a szállítás során a termék nem kerül átrakásra.

A sérülésmentesség elősegítésében Önnek, mint vevőnek is nagy szerepe van (a csomagoláson túlmenően) abban az esetben, ha Önök számára ismert külön kezelési, rögzítési előírás van érvényben a szállított árunál. Kérjük, ezt minden esetben közölje az Ön INCON-os ügyfélkapcsolati munkatársával, ezzel is segítve munkánkat és az áru épségét!

Vállalatunk a precíziós szállítmányozás szakértőjeként elkötelezett a felelős ajánlatadás mellett.

Amennyiben az Önök által megadott információkban (méret, súly, tranzitidő, előavizálás, desztináció, árufajta) változás nem történik, úgy garantáljuk minden esetben az ajánlati díj érvényességét a szolgáltatásunkra.

Az Önök írásbeli megrendelésének tartalmaznia kell a következő adatokat:

 • felvétel helye, ideje, felrakó nyitvatartása (ország, város, irányítószám)
 • lerakás helye, ideje, lerakó nyitvatartása (ország, város, irányítószám)
 • kapcsolattartó megnevezése és elérhetősége a vevőnél/beszállítónál
 • előavizálási kritériumok, amennyiben szükséges
 • áru megnevezése
 • áru mennyisége: palettaszám vagy térfogat, halmozhatósági kritériumok, súly
 • különleges kérések, előírások (pl. időkapus fel- vagy lerakás)

Az élőállat-szállítás nem tartozik az egyébként széles szolgáltatási palettánkba, sajnos ilyen felmerülő igény esetén nem tudunk terméket ajánlani.

Ömlesztett / tartányos / tartályos szállítás nem tartozik az egyébként széles szolgáltatási palettánkba, sajnos ilyen felmerülő igény esetén nem tudunk terméket ajánlani.

Igen, vállaljuk túlméretes szállítmányok lebonyolítását. Ajánlatadáshoz és fuvarszervezéshez szükséges a vevő precíz információ-szolgáltatása, amely magában foglalja az alábbiakat:

 1. felvétel helye, ideje, felrakó nyitvatartása (ország, város, irányítószám)
 2. lerakás helye, ideje, lerakó nyitvatartása (ország, város, irányítószám)
 3. kapcsolattartó megnevezése és elérhetősége a vevőnél/beszállítónál
 4. előavizálási kritériumok, amennyiben szükséges
 5. áru megnevezése
 6. áru mérete: itt különösen fontos, hogy a legszélesebb, legmagasabb, leghosszabb külső méret és a tényleges bruttó súly kerüljön megadásra
 7. fel- és lerakásra vonatkozó előírások (pl. darus rakodás)
 8. túlméretes áru rögzítésére vonatkozó különleges előírások ismertetése
 9. fel- és lerakó helyen a behajtásra vonatkozó fontos információk, melyek a méretből adódóan különleges jelentőséggel bírnak
 10. műszaki rajz, kép
 11. különleges kérések, előírások (pl. időkapus fel- vagy lerakás)
 12. várható szállítási határidő

Igen, vállaljuk veszélyes áruk szállítmányozását mind közúti, mind légi és tengeri szállítási módozatban. Veszélyes áru tanácsadónk hatékony támogatásával segítjük ügyfeleinket kérdések, felmerülő problémák esetén. Fontos kiemelni, hogy a veszélyes áru szállítás precíziós szakértelmet követel meg.

Kiemelten fontos, hogy vevőink megfelelő információt szolgáltassanak a megfelelő szolgáltatáshoz, ehhez a következő információkra van szükségünk:

 • felvétel helye, ideje, felrakó nyitvatartása (ország, város, irányítószám)
 • lerakás helye, ideje, lerakó nyitvatartása (ország, város, irányítószám)
 • kapcsolattartó megnevezése és elérhetősége a vevőnél/beszállítónál
 • előavizálási kritériumok, amennyiben szükséges
 • áru megnevezése, UN szám, csomagolási csoport
 • áru mennyisége: palettaszám vagy térfogat, halmozhatósági kritériumok, súly
 • különleges kérések, előírások (pl. időkapus fel- vagy lerakás)

Igen, vállalatunk egész világra kiterjedő szolgáltatási palettája biztosítja, hogy az árukat FÖLDÖN, VÍZEN, LEVEGŐBEN eljuttassuk a rendeltetési helyre.

Igen, vállalatunk egész világra kiterjedő szolgáltatási palettája biztosítja, hogy az árukat FÖLDÖN, VÍZEN, LEVEGŐBEN eljuttassuk a rendeltetési helyre.

Vállalatunk az ország több pontján – stratégiai partneri kapcsolatainknak köszönhetően – modern raktározási lehetőséget biztosít vevői számára, legyen szó akár rövid-, akár hosszútávú raktározásról.

Igen, vállalatunk kínai import/export forgalom keretében mind bécsi, mind budapesti indítással/érkeztetéssel vállalja az áruk vasúti úton történő továbbítását. Kérje ajánlatunkat még ma!

Vállalatunk szállítmányozóként vesz részt a fuvarszervezési láncolatban. Minden esetben ellenőrizzük alvállalkozóink CMR biztosítását, annak biztosítási összegét, érvényességét, területi hatályát. Ezen kívül érvényes szállítmányozói felelősségbiztosítással rendelkezünk, ami az általunk végzett szállítmányozási tevékenységből eredő károk esetén térít. Nagyértékű áruszállítás során minden esetben felhívjuk vevőink figyelmét a szállítmánybiztosítás fontosságára. Amennyiben vevőink a szállítmányt külön biztosítani kívánják, úgy a keret szállítmány-biztosításunk terhére fedezetbe vesszük a szállítmányt.

 • Káresemény esetén vállalatunk hatékonyan részt vesz a kárrendezésben. Tartjuk a kapcsolatot az alvállalkozó, annak biztosítója és vevőnk között. Hatékonyan képviseljük a kárrendezésben vevőink érdekét.
 • Amennyiben szállítmánybiztosítás is volt az ügylet mögött, ALL RISK szállítmánybiztosításunk fedezi a vevőnk teljes kárát a felrakodás kezdetétől a lerakodás végéig EUR 500 önrésszel.
 • A vevő feladata a kárrendezés során:
 • jegyzőkönyv elkészítése
 • belső kárszemle dokumentálása
 • számlák, javítási számlák, javítási költségbecslési kalkulációk benyújtása, esetleges megsemmisítési jegyzőkönyv elkészítése
 • együttműködés a biztosítóval
 • Érvényes szállítmányozói felelősségbiztosítás
 • Szállítmánybiztosítás igény esetén, külön díj ellenében
 • ISO minősítés
 • 99% fölötti mért szállítási pontosság
 • 95% fölötti mért ügyfélelégedettség az elmúlt 10 évben
 • A piacon egyedülálló, az INCON által nyújtott NYUGALOM garanciája

Vállalatunk minden vevői panaszt, kifogást kivizsgál, melyről az elkészített problémalapot vevőink számára megküldjük.

A problémakezelés során feltárt gyökérokot meghatározzuk és kezeljük, amennyiben szükséges, vevőink számára a jövőbeli problémák elkerülése érdekében javaslatokat teszünk.

Árukár esetén vállalatunk hatékonyan vesz részt a kárrendezésben, fuvarozói felelősségi körben felróható árukárnál az ügyfél érdekében közvetítünk, szállítmánybiztosítás hatáskörébe tartozó árukárnál a teljes ügyintézést vállaljuk, szükség esetén javaslatokat fogalmazunk meg a jövőbeli problémák kiküszöbölésére.