Logisztikai tanácsadás

A logisztikai tanácsadás egy olyan szolgáltatás, amely segít a vállalkozásoknak javítani a logisztikai folyamataik hatékonyságát, költségét és minőségét. Elemezzük a meglévő rendszereket, felmérjük az igényeket és a kihívásokat, javaslatokat és terveket dolgozunk ki az optimalizálásra, nyomonkövetjük a megvalósítást és az ellenőrzést.

A logisztikai tanácsadás előnyei közé tartozik, hogy segít csökkenteni a logisztikai költségeket, növelni az ügyfél-elégedettséget, javítani a versenyképességet, csökkenteni a kockázatokat és a környezeti hatásokat, kihasználni az új technológiákat és lehetőségeket, és fejleszteni a logisztikai személyzet tudását és képességeit.

Tanácsadási szolgáltatásunk keretében szállítmányozási, külkereskedelmi, vámjogi, BIREG, EKÁER és CO2-mérési és -csökkentési tanácsokkal látjuk el ügyfeleinket. Tapasztalatunkkal és kompetenciánkkal képesek vagyunk megbízóinkat szakmai kérdésekben, és a mindennapi működésüket érintő kérdésekben is támogatni.

Így segítünk – konkrét esetek:

  • vámjogi kérdés – Vatikán: sokan nem tudják, hogy külkereskedelemben Vatikán 3. országnak minősül, így vámkezelni szükséges, amennyiben nem Olaszországban lett feladva a termék
  • CE-tanúsítvány: több távol-keleti beszerzésnél esett a tanúsítvány csapdájába megbízónk – a beérkezett áru vámkezelése közben derült ki, hogy a tanúsítvány, amit a beszállító megküldött, nem volt érvényes, így a terméket nem lehetett forgalomba helyezni. Ezt elkerülendő a tanúsítványok ellenőrzését átvállaljuk megbízóink részére, a beszállítói dokumentációkat már a termék rendelésekor bekérjük, azokat vámügyintéző partnercégünkkel átvizsgáljuk. Amennyiben bármilyen kétely merül fel a belföldiesítéssel kapcsolatban, azonnal tájékoztatjuk ügyfeleinket, hogy még az áru elindulása előtt el tudják végeztetni a feladóval a szükséges módosításokat.

Segítünk, ha konkrét tanácsra, gyors szakértelemre van szüksége, vagy átmenetileg meg kell erősítenie belső erőforrásait. Akár összetett problémával, akár sürgős szükséglettel áll szemben, az INCON-nál megtalálja a választ.