INTERJÚ A TENDERRŐL! – Avagy hogy látja ezt egy fuvarozó

Gondolkoztál már azon, hogy elindulj egy tenderen? Vagy vállalj tenderes fuvarokat?

Sokan fuvarozóként nem indulnak el közvetlen tendereken. 20 éves tapasztalatunkkal a hátunk mögött vállaljuk, hogy – igény esetén – alvállalkozóinkat támogatva, akár közösen indulunk egy tenderen, hogy win-win alapon kihozzuk a maximumot egy – egy tenderes kiírásból. 

Mielőtt kiadjuk a tenderes fuvarokra az árainkat, gondosan megvizsgálunk mindent és alaposan felkészülünk az ügyfeleinkkel való üzleti megbeszélésre. Az évek során szerzett tapasztalatoknak köszönhetően már rutinosan állunk a tenderekhez. Hogyan készül fel az INCON-LOGISTIC Kft. egy-egy tenderre? Összeírtunk nektek 10 tippet, hogyan tudsz sikeresen szerepelni egy tenderen, amit az alábbi linken elérhettek el.

Az alvállalkozóinkkal szoros kapcsolatban vagyunk azért, hogy a megnyert tenderes szállításokat pontosan, precízen tudjuk teljesíteni és főként, hogy mind az alvállalkozóknak, mind a mi a számunkra nyereséges legyen.

A hónap utolsó tenderes posztjaként felkerestük az egyik alvállalkozónkat, aki rendszeresen szokott tenderes fuvarokat végezni megbízásunkból. Megkérdeztem az egyik székesfehérvári alvállalkozónkat, Jánost, hogy mit gondol a tenderezésről. Hogy miért is jó a tenderes szállítás, nézzük meg Jani válaszain keresztül!

  1. Milyen gyakran csinálsz tenderes fuvarokat?
    “A helyes válasz a napi rendszeresség. Több cégnek is csinálok tenderes szállításokat napi szinten, csak úgy, mint az INCON-nak.”

     

  2. Szerinted a tenderes vagy a nem tenderes fuvarokat könnyebb elvégezni?
    “Természetesen a tenderes.”

     

  3. Milyen előnyökkel járnak ezek a fuvarok?
    “Egy alapstabilitást ad, mivel ezek a fuvarok rendszeresek és állandó jellegűek. Ennek köszönhetően könnyen tudom szervezni a fuvarokat. A tenderes megbízások nem mindig komplett fuvarok, és 1-2 paletta áruval nem érdemes elindítani egy fuvart. Mivel előre tudom mire számítsak a tenderes rakodásoknál, időben tudok részrakományokat szervezni, hogy a raktérkihasználtságot maximalizálni tudjam. Ez a profit növelése és a fajlagos karbonlábnyom csökkentése szempontjából is nagyon fontos, nem utolsó sorban a versenyképességemet is növeli a piacon.”

     

  4. Hogyan segítenek neked a korábbi fuvarok tapasztalatai a tenderes szállítások gyorsabb és hatékonyabb kezelésében?
    “Óriási előnye, hogy akarva-akaratlanul is beletanul az ember, hiszen egy idő után megszokjuk az útvonalakat, ismerjük és tudjuk minden csínját. A megszokott tenderes munkák ismeretet, helyismeretet és ismertséget adnak. Szerintem rengeteget segít az is, hogy a legtöbb ilyen helyen már felismernek, meg persze jó véleménnyel vannak rólunk. Ez időben is nagy előnyt jelent, mert gyorsabb fel- és lerakással lehet számolni.”

     

  5. Milyennek találod a tenderes rendszer rugalmasságát és megbízhatóságát a szállítási határidők teljesítése szempontjából?
    “Szerintem nagyon rugalmas mindenki. Az INCON-os tendereknél kifejezetten szeretem a rugalmasságot és a pontosságot. Megvan a megszokott protokollom, amiben ha bármiféle változás történik, korrektül megoldjuk együtt. A le- és felrakás szintén ilyen. Nem szokott problémát okozni, mikor előbb érkezem a céghez, vagy ha kések, mert bíznak bennem és ismernek, a lényeg csak, hogy időben jelezzek mindent, ne okozzak meglepetést.”

     

  6. Mennyire befolyásolják a tenderes munkák a mindennapjaidat?

    “Nem okoz különösebb pluszmunkát  a tenderezés, mindig ezek a megbízások az elsők számomra és ezekre szervezek először fuvart. Viszont az előnye a legnagyobb nehézsége is egyben. Mikor tudom, hogy lesz az a bizonyos fuvarom, rá is szervezek másik árut, viszont megesik, hogy az utolsó pillanatban lemondják a szállítást. Ilyenkor nincs mit tenni, a tenderes áru nélkül kell kiszállítanom a másik részemet. Sajnos vannak ilyen szituációk, amikor leáll a gyártósor és nincs áru.”

  7. Szereted ezeket a munkákat?
    “Szeretem, akkor is, amikor stressz közeli helyzetben vagyok, akkor is, ha könnyen megy. Bízom a pozitív jövőben és hogy több lehetőségem lesz tenderes munkák elvállalására.

  8. Milyennek találod az INCON tenderes fuvarjait? Milyen velünk dolgozni?
    “Ahogy nemrég is említettem, az INCON-os tendereknél a rugalmasságot és a pontosságot szeretem. Igaz nagyon rita az eltérő mennyiség, de ha mégis van ilyen (ebben az esetben nagy a különbség), gyorsan és korrektül kezelik le. Másik nagy pozitívuma, hogy a fel- és lerakás nem tart sokáig. Bármi probléma esetén hamar válaszol az INCON csapata és azonnal megoldást találnak rá. Imádok az INCON csapattal dolgozni, egy élmény! Az első fuvarom velük volt és bár volt egy kisebb kihagyás, a mai napig szívesen dolgozom velük és rendszeres az együttműködésünk!”

Felkeltette az érdeklődésed a tenderes szállítás? Izgalmasan hangzik, nem? Ha nincs tapasztalatod, egy ilyen folyamatban bármikor belefoghatsz, csupán rendelkezned kell egy megfelelő csapattal, hogy elkészíthesd a megfelelő tenderanyagot. Ha megakadsz, segítünk, induljunk közösen a tenderen! Ha pedig alvállalkozónk szeretnél lenni, jelentkezz emailben az info@incon-logistic.hu címünkön! 😉

Ha részletesebben érdekel a tenderezés, ezen a linken keresztül pedig hozzáférhettek a Tender-kisokosunkhoz, amiben a tapasztalatainkat összeszedve, összeírtuk a tender kiírás fontos alapjait! Az INCON-LOGISTIC Kft. csapata izgatottan várja az érdeklődőket!

Leave a Comment

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük